Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Irsko | Kanada | Lucembursko | Německo | Nizozemsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Španělsko | Švédsko | USA
Basel - Basilej | Bern | Geneve- Ženeva | Lausanne | St.Gallen | Zürich - Curych
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: [1]   Dolů
 
Autor Téma: zentrale Wohnlosenhilfe  (Přečteno 82813 krát)
lenushka



Karma: 0
Příspěvků: 7


« : Únor 01, 2013, 11:34:48 am »

ahojte slováci a česi..chcela by som sa s rodinou presťahovať do mníchova. nemáme tam známych, rodinu. mohla by som využiť pomoc tohto úradu-Amt fur Wohnen und Migration, konktretne Abteilung zentrale Wohnlosenhilfe, pri pomoci hľadania bývania pre nás? hľadám nejaké nájmy, ale každý žiada istý Einkommen a je to proste začarovaný kruh..bez bývania si prácu nenájdeme a bez práce nám byt neprenajmú.  Nevím co si myslet/Nerozhodný

ak viete, pomôžte, budem vďačná za každú aj malú radu
Zaznamenáno
gabriela39



Karma: 0
Příspěvků: 12


« Odpověď #1 : Únor 01, 2013, 01:22:36 pm »

Ahoj, tak na ich pomoc mozes rovno zabudnut.Na Wohnungsamt si mozes podat ziadost len v takom pripade ak byvas v Mnichove viac ako 5 rokov.Takze v tvojom pripade urcite nie.Prajem vela stastia pri hladani, pretoze bez prace to budes mat tazke.V Mnichove je aj s pracou tazko zohnat byt.
Zaznamenáno
mirom11



Karma: 0
Příspěvků: 4


« Odpověď #2 : Únor 01, 2013, 02:30:02 pm »

Byt nieje problem zohnat, problem je zohnat lacný byt, niektoré ceny sú az moc prehnané.
Zaznamenáno
hary01



Karma: -121
Příspěvků: 2857


« Odpověď #3 : Únor 01, 2013, 06:04:22 pm »

keby nemci pomahali kazdemu kto v nemecku neodpracoval ani 1 den tak nemecko sa premenuje na rumunsko...ak daco odpracujes v nemecku a prispejes do ich socialneho systemu potom ti mozno pomozu..ale cakatelov na socialnu pomoc je dost..
Zaznamenáno
hary01



Karma: -121
Příspěvků: 2857


« Odpověď #4 : Únor 01, 2013, 06:15:17 pm »

byt ti daju ak uvidia,ze mas prac.zmluvu najlepsie neobmedzenu plus minimalne 3 vyplatne pasky...ktomu si prirataj kaucii a niekde aj proviziu...byt v Mnichove nieje lahko dostat.
Zaznamenáno
lenushka



Karma: 0
Příspěvků: 7


« Odpověď #5 : Únor 02, 2013, 09:28:18 am »

ďakujem za reakcie, no veľmi ste ma nepotešili.. takže bez známych nie je šanca nejako sa tam dostať. na druhej strane nechápem, prečo sa boja neplatenia, keď sa vopred dávajú 3 nájmy. ja by som bola ochotná zaplatiť aj na polroka dopredu, ak by nám byt prenajali
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #6 : Únor 02, 2013, 01:24:25 pm »

Ty 3 najmy nejsou predplacene najemne, ale zaloha na pripadne skody. A protoze v Nemecku je velmi silna ochrana najemnika, nez te z bytu pro pripadne neplaceni vysoudi, bude to trvat rok. Za tu dobu muze najemnik nasekat pekny dluh, navic pri nasilnem vyklizeni zustava byt v nepeknem stavu a plny bordelu...takze pronajimatel muze zustat sedet na dluhu v desitkach tisic Eur. To ve spojeni s faktem, ze nekteri majitele bytu je sami maji na hypoteku a takovy rocni neplatic je pro ne likvidacni, vede k tomu, ze se pronajimatel radsi 1000x ujisti, nez ti byt da. Ze strany najemnika to vypada nepekne...ale takova je praxe a pri chronickem nedostatku rozumne drahych bytu neni tlak na to, aby se na tom cokoliv menilo.

Muzes zkusit do M na par mesicu prijet a pro zacatek si najit bydleni trosku mimo s dojizdenim,  najjt praci, etablovat se...a pomalu zacit koukat po lepsim bydleni.
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
lenushka



Karma: 0
Příspěvků: 7


« Odpověď #7 : Únor 03, 2013, 04:32:12 pm »

obzerala som sa aj po vzdialenejsich bytoch-landshut, rosenheim a podobne, ale podmienky su tam rovnake, cize prijem, resp. pracovna zmluva ako spominal hary..jediny rozdiel je v cene, ta je aj o polovicu mensia..
ono problem je hlavne v tom, ze mam male mimi a nebyt tohto drobacika, idem tam osobne pohladat, je to vzdy lepsie ako cez internet. v nemecku som uz bola, rec ovladam, trosku som si tam odzila. manzel je antitalent na jazyky, takze toho tam poslat nemozem, ten by mi tam nic nevedel vybavit. to len tak naokraj, aka je situacia.
Zaznamenáno
KP



Karma: 1
Příspěvků: 25


Walking man


WWW
« Odpověď #8 : Únor 03, 2013, 11:08:54 pm »

A mas vobec nejaku predstavu, co by si chcela robit? Mam pocit, ze to je najvacsi logisticky problem vacsiny Slovakov, ktori si to predstavuju prilis lahko. Keby si bola bez zavazkov, dalo by sa to risknut, ale s malym dietatom si to musis 10x tolko premysliet, co a ako.
Zaznamenáno
lenushka



Karma: 0
Příspěvků: 7


« Odpověď #9 : Únor 05, 2013, 10:45:13 am »

KP-po pravde, hocičo, čo by zabezpečilo príjem..teda okrem prostitúcie samozrejme  Mrknutí upratovať v domácnostiach, v nemocnici, Pflegedienst - tam majú tiež nedostatok pracovnej sily, do skladu. myslím, že s prácou by bol menší problém, než s tým bývaním. no možno sa mýlim, skúsenosti mám z berlína, tam sa práca dala nájsť. predpokladám, že mníchov ako veľké mesto, má tiež čo ponúknuť.
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #10 : Únor 05, 2013, 10:50:59 am »

Pokud umis primerene nemecky a mas na to naturu, nabizela by se gastronomie. V te je chronicky nedostatek lidi - casto velky zahul, ale take moznost slusnych vydelku. Dlouho to clovek mozna nevydrzi, pro zacatek to ale nemusi byt stapna cesta.
Na druhe strane jsi psala, ze bys ssebou chtela rovnou privezt dite...jestli tu na nej ale budes sama, asi to s tou gastronomii neni uplne ono Smutek

Nejlepsi asi opravdu je, kdyz jeden dokaze prijet "na divoko" a pripravit podminky.
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
lenushka



Karma: 0
Příspěvků: 7


« Odpověď #11 : Únor 05, 2013, 06:35:48 pm »

aj v gastre by sa dalo čo to poriešiť, to je pravda-nemci mi zatiaľ jazykové schopnosti chválili, tak snáď to nebolo len zo slušnosti  Smích všetko je to teraz vo hviezdach, robím si takýto prieskum trošku zavčasu-minimálne do leta ešte budeme na slovensku, kvôli malému. chcem mať prehľad, aká je situácia, na čo by sa dalo prípadne spoľahnúť, na čo už vôbec nie, no a na pomoc z Arbeitsagentur teda môžem zabudnúť.
Zaznamenáno
Lukaso



Karma: -1
Příspěvků: 138


« Odpověď #12 : Únor 09, 2013, 12:42:35 am »

Němci často chválí jazykové schopnosti, mám s tím také zkušenost. Všichni se podivovali jak umím, jakou máme dobrou učitelku, knížku...Je to příjemné, ale to, jak člověk umí jazyk se pozná na tom, zda např telefonuje, rozumí v telefonu, rozumí rádiu. A tam se to láme. Něco j mluvit pomalu a něco je mluvit rychle a vědět smysl. To jsme např měli ve škole, kdy jsme poslouchali nahrávky a měli jsme pak říct o smyslu. Když je to rychlé, tak je to težké. Jinak práce je vždycky taky otázka štěstí, jako se vším, ale v gastronomii je hodně a pak jsem četl hodně nabídek uklízení v rodinách.
Zaznamenáno
hary01



Karma: -121
Příspěvků: 2857


« Odpověď #13 : Únor 09, 2013, 12:44:31 pm »

Lenka Tebe by bolo najlepsie aby si zila v Bratislave a pracovala s muzom vo Viedni..tym padom mate slusny prijem na zivot a nebudete stresovat dieta...lebo skor vam niekto da byt do podnajmu v Bratislave ked uvidi 3 vyplatne pasky a prac.zmluvu ako niekto v Nemecku kde pridete  a  nemate pracu ..tak je to ovela tazsie...
Zaznamenáno
lenushka



Karma: 0
Příspěvků: 7


« Odpověď #14 : Únor 13, 2013, 04:41:22 pm »

ďakujem Hary, to by tiež mohlo byť riešenie..časom sa uvidí.. dám vedieť, ako dopadneme  Polibek
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | Switzerland.cz © 2024


Zahnarzt München |