Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Irsko | Kanada | Lucembursko | Německo | Nizozemsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Španělsko | Švédsko | USA
Basel - Basilej | Bern | Geneve- Ženeva | Lausanne | St.Gallen | Zürich - Curych
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: [1]   Dolů
 
Autor Téma: Jsme par a hledáme praci.  (Přečteno 49656 krát)
bludnyholandan



Karma: 0
Příspěvků: 14


« : Listopad 25, 2012, 10:03:53 am »

Zdravíme všechny na tomto foru.Moc rádi bychom cestovali a proto chceme pracovat a zit v zahraničí.Z českych platu se akorat  podivame do Beskyd.Máme velmi špatné zkušenosti s podvodníky,kteří vybírají poplatky a práci nezprostředkují.Proto se obracíme na krajany žijící v zahraničí.Budeme vděčni za jakoukoliv radu,nebo pomoc ,ktera by smerovala k ziskani zamestnani.Prosim piste na Triska30[zavináč]seznam.cz.
                     Přejeme Všem hodne zdravi a štesti v živote.Třiskovi Úsměv
Zaznamenáno
root



Karma: 0
Příspěvků: 5


« Odpověď #1 : Listopad 25, 2012, 07:46:59 pm »

Ahoj.
Swissu bych se vyhnul, pokud jeden z Vás dvou není vysloveně expert v oboru s mezinárodním uplatněním (IT, strojařina, chemie, medicna, elektronika ... )

Nemáš představu jak vysoká je tu konkurence. Doporučuji spíš Rakousko, nebo jinou civilizovanou zemi EU.
Zaznamenáno
patresse007



Karma: 1
Příspěvků: 60


lepe vladnout v pekle nez-li slouzit v nebi


« Odpověď #2 : Listopad 26, 2012, 01:28:50 pm »

ahojky, Triskovy  ja nevim proc by jste se meli vyhybat CH,,ono to je vlastne jedno jestli rakousko,nemecko nebo jaky koliv stat dulezite je aby alespon jeden z vas ovladal jazyk meli jste chut vzit jakoukoliv praci a hlavne vydrzet a nevzdavat se ono to dnes neni jednoduchy vlastne nikde ve svete,,ja uz se takhle toulam 22let na podzim jsem se rozhodoval jestli skusim treba Norsko nebo Irsko vyhralo CH bylo to nejbliz z Bavorska ve CH sem taky novy a za neceli 3 mesice muzu rict,,, stoji to za to  Mrknutí jestli by jste se rozhodli vycestovat muzu vam dat par dobrych rad do zacatku mozna se budou hodit ja s pritelkyni jsem v St.Gallen jinak jsem na skype,,patresse0007 nebo me najdete na lide.cz jednoduse ,,patresse tak zatim cauky a prasknete do toho pokud jste mladi.....Patrik
Zaznamenáno
bobo750



Karma: 1
Příspěvků: 14


« Odpověď #3 : Listopad 27, 2012, 02:04:51 pm »

Ahoj Patressee007
Pridavam se k Root...
Vzhledem k tomu, ze Svycari zase obnovili "kontingenty", neni mozne jen tak prijet do Svycarska a hledat si praci.
Cesi, stejne jako ostatni clenove EU-8, jsou podrizeni temto kontigentum, tzn, ze jen urcite mnozstvi povoleni bude vydano.
Napr. v kantonu Aargau byly nove kontigenty "povoleny" k 1.1.2012, behem 2 dnou jsou pryc. V praxi to znamena, ze Cech musi pockat do unora, nebo muze zazadat o L povoleni.
S tim te ale nikdo nezamestna, protoze to neprosadi u Migrationsamtu. Mistni zajemci o praci maji prednost pred Cechy, Slovaky atd.
V pripade, ze jsi specialista (napr. inzenyr) muze pro tebe Arbeitgeber zazadat o poveleni, ale jak uz jsem zminila, jen L.
Sama jsem to zazila na vlastni kuzi, kdy jsem 6 mesicu litala po uradech a zamestnavatelich s L povolenim.
Mimochodem jsem z oboru, takze pokud mas otazky tykajici se kontingentu, pracovnich povoleni nebo imigracniho, klidne se ozvi.
Na druhou stranu....Na cerno se tady samozrejme da pracovat roky...
Katerina
Zaznamenáno
patresse007



Karma: 1
Příspěvků: 60


lepe vladnout v pekle nez-li slouzit v nebi


« Odpověď #4 : Listopad 27, 2012, 05:02:04 pm »

ahojky,,bobo ano mas pravdu neni to jednoduchy ziskat hned B ty se minuli jak tepli rohliky,,,, jeste nebyli v peci a uz byli snezeny,,, ja jsem vzal to co bylo tedy povoleni L s pracovni smlouvou a bydlenim sem to vyridil za 10min za par dni sem ho mel ve schrance ale to neni to hlavni,,to je jako kdyz mas ridicak a jezdis tramvaji samozrejme ty omezeni tady jsou s tim L kem a myslim ze CH jsou chytry hlavicky  dobre to vymysleli vlk se nazral a koza zustala cela.. kdo by tady po roku s B chtel deseti tisice prizivniku protoze jak jiste vis po roce mas narok na,,, nez. podporu,,, jestli se mylim tak me oprav,,, rok utece jako voda a ten stat je ma na krku podivej co treba Slovensky rom.... nadelali ve svedsku v devadesatych letech   dalsi priklad Kanada,,stali sme na urade a cekali na viza,, ted invaze rumunu v nemecku a rakousku katastrofa hotova atd,,, atd  jiste ze bych si s tebou rad pokecal urcite si budeme mit co rict hezkej zbytek vecera a sory za gramatiku
Zaznamenáno
bobo750



Karma: 1
Příspěvků: 14


« Odpověď #5 : Listopad 27, 2012, 10:38:05 pm »

Ahoj,
mas pravdu, L dostanes...ale zivot ve Svajcu s L je hodne tezky, sama to mam za sebou...
Jakmile ti vyprsi pracovni povoleni (nevim, jestli ho mas vazane na zamestnavatele...), musis si zazadat o nove L nebo o B, pokud to stihnes s kontingenty.
Podporu v nezamestnanosti dostanes pouze s B a pokud si pracoval minimalne 2 roky.
Drzim palce...
Bobo
Zaznamenáno
patresse007



Karma: 1
Příspěvků: 60


lepe vladnout v pekle nez-li slouzit v nebi


« Odpověď #6 : Listopad 27, 2012, 11:54:58 pm »

ahojky bobo,,,,, dik za to info ale ono to vlastne je v kazdym kantonu jiny st.gallen by to mel byt rok co sem si zjistil,,s praci jsem problem nemel dokonce sem si praci sam vybiral moje pritelkyne mela trosku problem nebo neumi ani slovo nemecky ale i pres to jsem ji praci zehnal v kuchyni jako pomocna sila a to ma taky diplom v kapse.... prvne na par hodin denne a po dvou dnech uz sem ji doma skoro nevidel ono je to vlastne o tom jak se clovicek dokaze prosadit a poradit si,,,v dnesni dobe je to vsude tezky taky to mas za sebou ale poidle toho co pises si to zvladla ja taky souhlasim s rootem ale ne kazdej je inzenyr strojař, chemik, medik, a myslim ze lidi pokud jsou sikovni a neboji se prace tak se uzivi vsude na svete,,
Zaznamenáno
Aria86



Karma: 3
Příspěvků: 202


« Odpověď #7 : Listopad 28, 2012, 07:29:46 am »

Ja na RAV nikdy nebyla a doufam, ze ani nikdy muset nebudu, ale ucili jsme se to ve skole takhle:
"Sie müssen innerhalb der letzten 2 Jahre vor der Erstanmeldung mindestens 12 Beitragsmonate nachweisen, das heisst, als Arbeitnehmerin oder Arbeitnehmer gearbeitet haben." a stoji to tak i primo na www.treffpunkt-arbeit.ch. Tudiz polopate cesky receno rok staci, ale od toho se pak odviji jak dlouho a kolik budou vyplacet. Nikomu to nepreju, kolega v praci je jen befristet angestellt do konce roku a rikal, ze se byl prihlasit na RAV a ze od minula docela pritvrdili. Tudiz doufejme, ze se nas to tu nikoho nebude tykat, neni to jiste nic prijemneho.
« Poslední změna: Listopad 28, 2012, 07:33:46 am od Aria86 » Zaznamenáno
hribek



Karma: 0
Příspěvků: 20


« Odpověď #8 : Listopad 28, 2012, 09:42:19 am »

Ahoj,
jsem tu kratce (Zurich), takze nechci tvrdit, ze mam zcela pravdu, ale moje kratka zkusenost je naprosto proti vsem varovanim a odrazovanim, o kterych jsem se tu docetla: praci jsem sehnala pres internet z CR, nikdo se me na povoleni neptal, hledala jsem anglicky pozice, nemecky se sice trochu domluvim ale neni to zatim idealni. Nicmene obor IT, kde je to asi trochu lehci. Povoleni zatim nemam, smlouva byla prvotne na 3 mesice a to se jen registruje pres zamestnavatele, o povoleni budu zadat v prosinci od kdy mi plati smlouva na dobu neurcitou, predpokladam ze dostanu L. Nicmene limity pro B jsou vzdy na 3 mesice (ted listopad - leden, nekde jsem videla statistiku kolik B pro EU-8 kdy vydali ale nechce se mi to ted hledat a uz si nepamatuju jestli slo o Zurich nebo globalne Svycarsko).
Omezeni bez povoleni jsem skoro nezaregistrovala. Byt jsem sehnala behem 2 tydnu (bez povoleni, pres oficialni inzeraty na netu, zkusila jsem 4 zadosti, u 2 se ptali na povoleni u 2 vubec a 1 z nich vysel), bankovni ucet, kabelovej internet, nikde zadnej problem. Jen mobil mam zatim prepaid ale to me nijak netrapi.
Ale je klidne mozny, ze jsem mela jen velky stesti i to, ze v jinejch kantonech je to mnohem horsi...
Zaznamenáno
bobo750



Karma: 1
Příspěvků: 14


« Odpověď #9 : Listopad 28, 2012, 10:12:15 am »

Ahoj,
Pro vasi informaci jsem aktualizovala sekci "prace", ktera se prave tyka kontingentu, vcetne datumu, poctu, atd.
[zavináč]hribek, mela jsi kliku, gratuluju! Ale jak sama pises, jsi z IT branze, ktera je celkem "vycucana", stejne jako inzenyri a jini specialiste.
Bankovnictvi, office, administration nevyzaduji zadnou velkou specializaci, proto je relativne narocne ziskat povoleni.
Jsem z oboru, pracuji v International Mobility ve velkem nadnarodnim koncernu. Denne se setkavame s prekazkami z Kantonu ZH i AG.
Kazdopadne, vsem, kterym se to povedlo, moc gratuluji a preji!
Tem, kteri se na to teprve chystaji, drzim palce!
Zaznamenáno
root



Karma: 0
Příspěvků: 5


« Odpověď #10 : Prosinec 04, 2012, 07:00:30 pm »

[zavináč]hribek
Proto jsem vysloveně psal "expert v oboru s mezinárodním uplatněním". Já jsem hranice taky přejížděl s pracovní smlouvou a klíče od bytu jsem měl hodinu pro příjezdu v ruce. Ale to zde jaksi není zdaleka globálním pravidlem.

Nicméně držím palce.

Mrknutí

Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | Switzerland.cz © 2024


Zahnarzt München |