Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Irsko | Kanada | Lucembursko | Německo | Nizozemsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Španělsko | Švédsko | USA
Basel - Basilej | Bern | Geneve- Ženeva | Lausanne | St.Gallen | Zürich - Curych
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: [1] 2   Dolů
 
Autor Téma: Jaky listek z Plzne do Mnichova?  (Přečteno 98646 krát)
Lamia



Karma: 0
Příspěvků: 9



« : Duben 24, 2008, 02:36:41 pm »

Ahoj Davide,
ty vis vsechno :-) Tak bych se chtela zeptat: Jedu v tydnu z Plzne do Mnichova vlakem a nevim, jak je to s tim  Bayern-Böhmen Ticket. Cetla jsem to, ale porad nevim, jestli se da koupit i v Cechach nebo jen v Nemecku a jestli si musim koupit jeste neco jineho nebo tenhle listek staci..

Diky za odpoved!
« Poslední změna: Duben 25, 2008, 03:58:48 pm od David » Zaznamenáno
David
Zakladatel

*

Karma: 45
Příspěvků: 2556


:)


WWW
« Odpověď #1 : Duben 24, 2008, 06:31:10 pm »

Ahoj Lucko,

to je sice mile, ale pis prosim otazku obecne pro vsechny, vazne nemam cas vzdycky odpovidat.
O vikendu je z CR SoNe jizdenka a plati az do Regensburku, teda doufam ze to jeste plati. Pres tyden je to komplikovanejsi jelikoz to pry zmenili a nejde jiz jizdenku v Nemecku kupovat ve vlaku. Takze nejdriv koupit na hranice s Nemeckem a pak dal.
Ale nejsem si jisty jak to ted lide delaji, vlakem jsem uz dlouho nejel. Snad odpovi nekdo kdo ma s tim zkusenosti.
« Poslední změna: Duben 24, 2008, 06:36:23 pm od David » Zaznamenáno
woolley



Karma: 1
Příspěvků: 34



« Odpověď #2 : Duben 25, 2008, 08:38:29 pm »

http://www.bahn.de/regio_ostbayern/view/mdb/regio_ostbayern/pdf/MDB38666-bayern_b_hmen_ticket_01_08_07.pdf

tohle mi nedavno posilal manzel emailem.

Nasi znami jezdi na bayernticket (19EUR) + listek z Plzne na hranice, Bayernticket posilam postou, kupuju v automatech mvv takze bez datumu.
Zaznamenáno
Lamia



Karma: 0
Příspěvků: 9



« Odpověď #3 : Květen 01, 2008, 12:16:39 pm »

Tak jsem to zjistila.. Ptala jsem se v Mnichove na Hauptbahnhofu i v Plzni na nadrazi a Bayern-Böhmen Ticket plati uz z Plzne (da se tam i koupit)
Zaznamenáno
David
Zakladatel

*

Karma: 45
Příspěvků: 2556


:)


WWW
« Odpověď #4 : Květen 01, 2008, 03:09:39 pm »

Díky moc, tak to je zajímavé že se dá Bayern-Böhmen Ticket koupit už v Plzni Úsměv
Zaznamenáno
Azurit



Karma: 0
Příspěvků: 13



« Odpověď #5 : Červenec 13, 2008, 04:37:22 pm »

Ahoj, chci se zeptat na něco trochu jiného, ale připíšu to sem:
Nemáte někdo zkušenosti s autobusy firmy Autobus Oberbayern GmbH z Prahy do Mnichova? Přesněji, viděl jsem, že na svých stránkách prodávají jízdenky, což je super, ale když jsem zvolil, že chci zpáteční, tak mi to nikde nenabídlo výběr, kdy chci zpět jet. Někde jsem tam ještě našel, že je to otevřená jízdenka na 6 měsíců, ale žádnou informaci o tom, jak a kde si to můžu zabookovat (tu cestu zpet, cestu tam si clovek zabookuje uz pri online nakupu). Neumím Německy, takže jsem to možná někde přehlídl, je to na stránkách:
http://www.autobusoberbayern.de/cms/de/leistungen/linienverkehr/internationale_linien/tschechien/muenchen_pilsen_prag/index.html
Lístky jdou koupit i v AMS, ale teď se určitě vyplatí je koupit v Eurech, navíc si nejsem jistý, jestli jde od AMS koupit ta zpáteční...
Máte s tím někdo nějakou zkušenost?
Díky
Zaznamenáno
Kaca



Karma: 0
Příspěvků: 7


« Odpověď #6 : Červenec 13, 2008, 06:47:24 pm »

ahoj
nevim, jestli to byla jen nahoda bo jestli je to tak porad, ale my jsme s kámoškou jely ted ve ctvrtek do mnichova a na hranice jsme si kupovaly listek v česku a pak ve vlaku u průvodčí normálně Bayernticket. A vůbec zádný problém s tím nebyl. Ale byla to taková milá mladá průvodčí tak nevím.Spíš jsme vždycky mely problémy ještě v česku a do ted tomu pořádně něrozumím, protože jsme si kupovaly vždy lístek na hranice do Furth i Wald a každý rok po nás ve vlaku chtěly ješte zaplatit za 60 Kč lístek do první stanice v Německu. Což moc nechápu proč, kdyz mám lístek na hranice a pak jedu na Bayernticket. Ale chtěly to po nás uplně každý rok-už třikrát. Když jsem se ptala na nádraží tak mi to moc nedokázaly vysvětlit ale prý za to  například na slovensku dávají pokutu. Ale s koupením Bayernticketu jsme žádný problém neměly.

Zaznamenáno
maru



Karma: 2
Příspěvků: 16


« Odpověď #7 : Červenec 14, 2008, 09:11:26 am »

Ahoj, tak jak psala Lamia, ze to plati uz z plzne, tak jsem na to koukala na strankach DB a opravdu to tam maji, ze bayern bohmen ticket, plati uz z plzne. Tak pak moc nechapu to doplaceni. No ale hlavne jsem se chtela zeptat, jestli nevite, asi hlavne ty Lamio, jestli je jedno s jakym vlakem z te Plzne jedu. Ja chtela uz brzo rano a to je s prestupem, uz presne nevim kde  nemecku, ale nejprve jedu s nejakym tim rychlikem capek, Nevis jestli to jde?
Zaznamenáno
Lamia



Karma: 0
Příspěvků: 9



« Odpověď #8 : Červenec 15, 2008, 12:35:03 pm »

Ahoj Maru, tenhle listek plati stejne jako Bayern Ticket, takze az od deviti hodin. Pro jednu osobu stoje 24 €.  Muzes jet na to osobakem, rychlikem,  ale ne s EC a s ICE.
Zaznamenáno
maru



Karma: 2
Příspěvků: 16


« Odpověď #9 : Červenec 16, 2008, 05:51:57 pm »

Ahoj, moc diky za odpoved. No ja chtela o vikendu a teda moje nemcina neni nejak zdatna, ale jestli jsem to na strankach DB spravne pochopila tak o vikendu to plati uz od pulnoci...Jen jsem myslela, ze to plati i na U bahn jako normalni bayern ticket, ale to jsem tam nenasla, jen S bahn. No neva, tak aspon protahnem nohy a nebudem se vsude popovazet Mrknutí
Zaznamenáno
Kolotomik



Karma: 0
Příspěvků: 3


« Odpověď #10 : Červenec 16, 2008, 07:17:59 pm »

... včera jsem se dotazoval v mezinárodní pokladně v Plzni, zda u nich jde vydat Bayern Ticket a bylo mi řečeno, že ne... V Praze ho lze zakoupit v cestovce ČD Travel, ale za vyšší cenu.... Výhodná je také jízdenka Munchen nebo Nurnberg Spezial... Tato zpáteční jízdenka stojí od dnešního dne 1333,- Kč, ještě před pár dny byla za 1378,- Kč. Díky této nabídce je tak vlastně zpáteční cesta zadarmo... Jízdenka platí jeden měsíc a je možné ji využít pouze ve vlacích přes Furth im Wald....
Zaznamenáno
maru



Karma: 2
Příspěvků: 16


« Odpověď #11 : Červenec 17, 2008, 09:21:00 am »

No tak uz v tom zacinam mit vazne hokej. Jednomu reknou, ze to jde koupit i v Plzni a jednomu ze ne, tak ja nevim. Ja teda jestli ale dobre chapu, tak je rozdil i mezi Bayern ticketem a Bayern Bohmen ticketem...
Jo a diky za nabidku, ono to chce jet segra, ja jsem v Mnichove, ale jich pojede asi prave tech 5, pobere kamarady a maj to za super cenu.
Jen teda nevim jestli to v te Plzni koupi nebo ne. No zkusim se zeptat asi jeste dneska na Hbf... Mrknutí
Zaznamenáno
Lamia



Karma: 0
Příspěvků: 9



« Odpověď #12 : Červenec 17, 2008, 02:24:58 pm »

Nejlepsi reseni - kup listek na Hauptbahnofu  (na datum, ktery chteji jet) a posli jim to domu postou.. Maru, je to fakt stejny jako Bayern Ticket, jen s tim muzes jet i kousek do Cech. A na tom listku je napsane, ze to plati i v doprave (takze s tim muzes v Buse, v U-Bahnu i S-Bahnu).
Kolotomik: je zajimave, ze ti v Plzni rekli, ze to tam nejde koupit, protoze me rekli, ze to bez problemu jde - takze tomu ted  nerozumim.
Zaznamenáno
maru



Karma: 2
Příspěvků: 16


« Odpověď #13 : Červenec 18, 2008, 06:27:18 am »

Jo jo Lamio, diky. Ja to tak udelam, to uz mam v planu. Jen tedy at hledam jak hledam, tak tam nikde nevidim napsane u toho bayern bohmen, ze by to platilo i na U bahn...
http://www.bahn.de/regio_ostbayern/view/guenstig_nach_tschechien.shtml
To tam maj jen u bayern ticketu. Tady je tam jen S bahn. A to by se mi tedy fakt nechtelo platit pak 40 eur Hněv
Zaznamenáno
David
Zakladatel

*

Karma: 45
Příspěvků: 2556


:)


WWW
« Odpověď #14 : Srpen 02, 2008, 09:47:55 am »

Ahoj,
ale ano, je to tam napsáno, oba lístky platí taky na všech U-Bahnech a S-bahnech v Bavorsku
Ty lístky mají v Bavorsku stejnou platnost, liší se akorát tím, že Bayern-Böhmen-Ticket platí navíc v určitých úsecích v Česku a Bayern-Böhmen-Ticket platí pouze do půlnoci, zatím co BayernTicket do 3:00 dalšího dne.

Citace
Die Bayern-Böhmen-Tickets gelten auch
- auf DB-Schienenstrecken im ein- und ausbrechenden Verkehr mit Verkehrs-/Tarifverbünden und Verkehrsgemeinschaften.
- bis zum letzten Bahnhof innerhalb von Bayern.
- Zusätzlich bis Ulm Hbf und weiter bis Thalfingen, Oberelchingen, Unterelchingen,
- bis Kufstein,
- bis Salzburg,
- zwischen Memmingen - Kißlegg - Hergatz,
- zwischen Pfronten-Steinach - Reutte (in Tirol) - Griesen
(Oberbay)
- auf allen Strecken und in allen Verkehrsmitteln der Verbünde
AVV (Augsburger Verkehrsverbund)
MVV (Münchner Verkehrsverbund - auch Bus Freising – München-Flughafen Terminal)
.............. atd
U Bayern-Ticket je to napsáno taky
Citace
Wo gelten die Bayern-Tickets?
In allen Nahverkehrszügen (2.Klasse) der DB (IRE,RE,RB und S-Bahn) und der weiteren Eisenbahnunternehmen in ganz Bayern. Zusätzlich bis Ulm Hbf, Kufstein und Salzburg, auf der Außerfernbahn und der Strecke Lindau – Memmingen über Kißlegg und bei der Bayerischen Zugspitzbahn auf der Schienestrecke Garmisch-Partenkirchen – Grainau. Sie gelten auch in allen Verbundverkehrsmitteln (S-, U-, Straßenbahnen und Bussen) und in fast allen Linienbussen in ganz Bayern (Ausgenommen sind einzelne Buslinien außerhalb von Verkehrsverbünden, insbesondere Mautstrecken und Strecken ins Ausland.)
Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | Switzerland.cz © 2024


Zahnarzt München |