Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Irsko | Kanada | Lucembursko | Německo | Nizozemsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Španělsko | Švédsko | USA
Basel - Basilej | Bern | Geneve- Ženeva | Lausanne | St.Gallen | Zürich - Curych
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: 1 [2]   Dolů
 
Autor Téma: Internet bez pevné linky a kabelovky v Mnichově?  (Přečteno 132557 krát)
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #15 : Červen 19, 2008, 10:15:02 am »

Kleeno,
prosimte nevis jak rychle mi vyridej na 1&1 premisteni ze stavajici adresy na jinou? Nebo nemate nekdo podobnou zkusenost? Je to stejna doba jak zrizeni noveho pripojeni na te nove adrese nebo se aspon trochu pochlapi a bude to rychleji?
Kdyz jsem se stehoval ja, bylo to myslim zapojene celkem svizne. Maji na to 6 tydnu, ale s trochou stesti se da pocitat se 2-3. Pomuze kdyz v novem byte uz je telefonni pripojka, kterou oni prevezmou. Samozrejme ale musi nejdriv u DT objednat a nechat si pridelit port, coz muze trvat.
Na zminku o zdrzovani tady nade mnou...to je tak. Jiste, muze se stat, ze to operator nestiha a pak se vymlouva na Telekom, na druhe strane Telekom dela dojem, ze nekdy rad sve konkurenty (kterym je nucen prodavat konektivitu na svych pripojkach, coz by samozrejme radsi nedelal [jak je to dnes napr. v CR - Telecom clouma cenami cele branze a regulator ho neni schopen prinutit ke zlevneni]) trosku potrapi, pozdrzi, coz samozrejme vrhne spatne svetlo na konkurenta.

K tomu stehovani tedy - jestli ejste mas zvlast tel. linku od Telekomu a DSL od 1&1, jako napriklad ja, je potreba nejdriv pozadat o prestehovani na Telekomu, az ten vymysli, jaka to bude pripojka, muze se pozadar u 1&1. A poplatek za stehovani clovek zaplati dvakrat. Prima vec, doporucuju :-(. Mas-li vse od 1&1, pozadej o prestehovnai u nich, stoji to tech 50 tEUR. Zapojene to bude tak rychle jak budou moci, ale zaruka ze to bude za dva tydny samozrejme neni. To ale neni nikde, ani u DSL od samotneho Telekomu.
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
ddave7



Karma: 1
Příspěvků: 86


ddave7


« Odpověď #16 : Červen 19, 2008, 01:21:29 pm »

Ahojky,
diky za odpoved. To jsem rad, ze mas dobrou zkusenost a ze to u tebe problehlo rychle. Ja vim ze na to maji tech 6 tydnu, ale prave me zajimala nejaka realna skutecnost abych to mohl porovnat.

Diky za info.

Dave
Zaznamenáno

ddave7, Dave, David
Muenchen, (t.c. kocovnik)
ddave7 (at) gmail (dot) com
+420 603 462 811 (CR - kdykoliv)
+49 176 964 34 472 (DE - skoro kdykoliv)
jitka80992



Karma: -1
Příspěvků: 9


« Odpověď #17 : Červen 24, 2008, 11:33:57 pm »

Ahoj, pises ze v cechach neni vubec zadny problem mit internet bez pevne linky. ja naopak mam velky problem v cechach tento problem vyresit. nechci platit pausal, protoze se v cechach vyskytuji jen na vikendy jednou za 14dni. ptala jsem se u operatoru 02 a vodafone a bez pausalu mi nic rozumneho nenabidli - nabidka byla  jen pres mobil a to je hodne drahe. jake zkusenosti s internetovym pripojenim mas ty a co bys mi doporucila? dekuji a ahoj jitka
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #18 : Červen 25, 2008, 01:25:28 pm »

jitka80992: Pokud vím, nedostaneš v ČR bez paušálu nic... A levně také ne. Jediné, co ve tvém případě má smysl zkusit je najít někoho, kdo internet má (DSL, bezdrát...) a podělí se o něj s tebou, třeba za 100 měsíčně...nebo po kamarádsku i ještě symboličtěji. Pokud znáš nějaké své sousedy, poptej se.
Další možností, sice ne ideální, ale pořád praktikovatelnou, by měl být i internetový paušál nějakého mobilního operátora, na kterém si nahlásíš "prázdniny", jakési přerušení služeb, a aktivuješ si ho jen když přijedeš do ČR. To jeden kolega prktikoval tuším s Eurotelem. Prakticky bys pak platila pausal jen za ony dny, kdy máš aktivováno, po zbytek času číslo "spí". Musela bys zaplatit aktivaci nové SIMkarty a asi bys na ni nesměla vzít zvýhodněný telefon (protože jinak ti operátor asi žádné přerušení nepovolí, chce od tebe vidět paušály).
Pozor ale, přístup přes mobilní sítě se zhruba vyrovná přístupu přes analogový modem...rychlost je, pokud vím, asi 10x menší než u nejpomalejšího DSL.
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
jitka80992



Karma: -1
Příspěvků: 9


« Odpověď #19 : Červen 25, 2008, 08:18:49 pm »

Dekuji za odpoved, zeptam se na "prazdniny" i kdyz jak pises je to dost pomaly, ale aspon neco.
Nevis nevis jak funguje internetove pripojeni wifi? 8200 Kc za mesic) nekdo na foru to dost vychvaloval.Kde se k tomu  dostanu? dekuji jitka
Zaznamenáno
kleena



Karma: 81
Příspěvků: 1795



« Odpověď #20 : Červen 26, 2008, 11:07:48 am »

Nevis nevis jak funguje internetove pripojeni wifi? 8200 Kc za mesic)
iiik! Wifi za 8200Kc/mesic? Nebo ses prepsala? Pokud opravdu uvazujes o pripojeni v CR a brala bys i takto drahe, vezmi proste nejake DSL...od Radiokomunikaci, Volneho... Pokud je DSL dostupne. Jestli neni, poohlidni se jeste nekde jinde, tahle cena je priserna.

Jinak to funguje tak, ze potrebujes nejakeho poskytovatele (komercniho, nebo onoho kamarada s pripojenim, ktery ti ho bezdratove nasdili) s primou viditelnosti na jeho antenu (komercni poskytovatel ma antenu typicky nekde na vezi nebo na panelaku, kamarad by musel mit okno nekde kam od sebe vidis, nebo bys musela mit moznost dats vou anbtenu na strechu, abys prime viditelnosti dosahla). Strom v ceste je jeste relativne OK, ale jestli tam stoji dum, bude to spatne.
Pak sama potrebujes v pocitaci Wifi kartu a antenu (nebo namisto sveho pocitace pouzijes hardwarovy router, ktery Te pripoji a zaroven bude slouzit jako firewall - bude te chranit.), Pouzijes-li svuj pocitac primo, potrebujes na nem mit nainstalovany firewall. Kdyby nahodou kamarad bydlel ve vedlejsim byte nebo pri mpres ulici, mas sanci, ze to bude fungovat i s vestavenou antenou na karte a nebudes potrebovat antenu externi.

Takze ve zkratce - poskytovatel, wifi karta (+antena), idealne hardwarovy router (od cca, 1000Kcs) a nejlepe nekdo, kdo Ti to nainstaluje, protoze uplne trivialni to neni.
Zaznamenáno

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
Vladka-Z



Karma: 1
Příspěvků: 102



WWW
« Odpověď #21 : Srpen 05, 2008, 01:02:20 pm »

Ahoj a moc děkuju za rady.
Zkusila jsem 1 und 1 a na domluvený termín se, bohužel, nikdo nedostavil. Když jsem tam volala, bylo mi řečeno, že mám termín domluvený až na druhý den (přesto, že písemně mi došel termín jiný). Čekala jsem i druhý den...a nic.
Takže mám INTERNET BEZ PEVNÉ LINKY OD M-NET. Zavolala jsem, za dva dny přišli, odpojili pevnou linku, předali mi nové kódy a hesla a bylo to.
Mají velmi slušné cenové nabídky a sídlí na Marienplatze. Mají bezplatnou telefonní linku 24hod denně.
Tak přeposílám - jako dobrý typ.
Zaznamenáno
Stran: 1 [2]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | Switzerland.cz © 2024


Zahnarzt München |