Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Irsko | Kanada | Lucembursko | Německo | Nizozemsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Španělsko | Švédsko | USA
Basel - Basilej | Bern | Geneve- Ženeva | Lausanne | St.Gallen | Zürich - Curych
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: [1]   Dolů
 
Autor Téma: Hledam jakoukoliv práci  (Přečteno 67795 krát)
cenda



Karma: 0
Příspěvků: 17


« : Březen 16, 2010, 10:14:18 am »

Ahojky,
hledám jakoukoliv práci.V čechách nemůžu nic sehnat a když jsem sehnal tak mi nezaplatili.Už mě to tady nebaví,
chtěl bych to zkusit ve Švýcarsku.Deset let jsem montoval zárubně,dveře a okna na stavbách,ale můžu dělat cokoli.
Nj mám základy.Kdyby někdo poradil nebo pomohl byl bych vděčný.Díky
Zaznamenáno
Aria86



Karma: 3
Příspěvků: 202


« Odpověď #1 : Březen 16, 2010, 11:55:11 am »

mno, zde si moc nepomuzes, bez povoleni mas v dnesni dobe pramalou sanci neco sehnat...bohuzel...
Zaznamenáno
Harwest



Karma: 2
Příspěvků: 20



« Odpověď #2 : Březen 16, 2010, 02:25:52 pm »

Ahoj Cendo Mrknutí

Odvaznym stesti preje, ale clovek by si mel alespon trosku neco precist nez se vrhne do jine krajiny, obzvlaste do Svycarska.
Az od 1. kvetna 2011 bude moci clen EU8 (vcetne Ceska) dostat praci bez povoleni. V tuto chvili je potreba pracovniho povoleni B ci L - zalezi od druhu pozadavku. No pred tim nez te firma zamestna tak musi mit pozdavek na ono pozici minimlane 2 mesice na trhu prace a nema zadneho uchazece ze Svycarska ci EU17 (stare state EU - ktere nepotrebuji povoleni).

Samozrejme, ze ti nebudu tvrdit ze prace neni, prace je stale, ci legalne nebo nelegalne. Urcite preju hodne stesti v hledani, ale priprav se na to ze potrebujes hodne penez do zacatku, jelikoz na ceske pomery je ve Svycarsku celkem draho, jak jidlo, alkohol ci ubytovani a sluzby.

Tak hodne stesti Mrknutí Dej nam potom vedet co a jak.
Zaznamenáno
tommy.t



Karma: 3
Příspěvků: 48



« Odpověď #3 : Březen 17, 2010, 04:28:48 pm »

Ahoj chlapci Mrknutí Mrknutí

Souhlasim s Harwest-em,že odvážným štěstí přeje,snad Smích
Jinak tady máš web adresu,kde by jsi mohl něco najít (ec.europa.eu nebo carrejet.ch) Taky na tom brouzdám.Nabídek je tam fakt hodně.Je třeba si pořádně zhotovit cv a posílat(tak mi to tady poradila jedna dobrá duše Mrknutí )

Jinak to,že práci dostaneme bez povolení,jsem se taky dočetl a už aby to bylo.Jinak ale nevim,jak dlouho to vydrží.Nával tam bude asi velkej a aby to nedopadlo jako v Kanadě  Smích  A jak by to bylo potom,to nevim.

Já jsem ještě zatim v Cz a pokoušim se hledat práci ve Švýcarsku.Mám tam přítelkyni,tak jsem na netu zabořenej od rána do večera a hledám a hledám.
Tak si držme palce Škleb Škleb


Hodně štěstí Mrknutí všem.
Zaznamenáno
Harwest



Karma: 2
Příspěvků: 20



« Odpověď #4 : Březen 18, 2010, 12:01:38 pm »

Tommy,

muzes upresnit ty stranky na kterych hledas? Jsem nic nenasel na te europa.eu a ta carrejet.ch vubec neexistuje  Kroutím očima

Ja hledam praci v IT a stranky jobup.ch, jobs.ch a linky na agentury jsou mymi pomocniky.

Jinac vsechny stranky autor tohoto serveru pekne setridil v odkazu: Kde hledat praci (http://www.switzerland.cz/mkportal/modules/wiki/index.php/Kde_hledat_práci_ve_Švýcarsku_-_Švajčiarsku)

Takze vsem co maji chut a chteji zmenu preju hodne stesti a at se ta ta prace se brzy objevi Mrknutí
Zaznamenáno
tommy.t



Karma: 3
Příspěvků: 48



« Odpověď #5 : Březen 18, 2010, 04:08:47 pm »

Ahoj Harweste.Tak tady jsou------http://ec.europa.eu/eures/main.jsp?lang=cs&acro=job&catId=482&parentCategory=482


A ta druhá je-----------------------http://www.careerjet.ch/


Tak snad to teď půjde.
Jinak jak jsi na tom Ty?Už někde pracuješ nebo taky stále hledáš?
Zatim se mějte Mrknutí                                                 
Zaznamenáno
Harwest



Karma: 2
Příspěvků: 20



« Odpověď #6 : Březen 22, 2010, 02:23:07 pm »

Uff tak konecne jsem se dostal k tomu, abych mohl odpovedet.

Zatim jeste nepracuji a jeste nejsem ani tam. Minuly tyden jsem dal vypoved tady v Dubline a za 6 tydnu budeme s pritelkyni sedet v letadle smer Geneva. Pak vlackem do Lausanne a doufam ze jiz budeme mit alepson nejake provizorni ubytovani.

Jak vetsina mych znamych tvrdi: Je rychlejsi najit praci nez ubytovani. Tak verim tomu ze stestena je stale na nasi strane a bude to paradicka.

Jinac posilam zhruba 2-3 zivotopisy denne a co rikal recruitment agent primo v Lausanne tak sitauce v celem Svycarsku se zlepsuje a nezamestnanost se snizuje a tim padem vice EU lidicek ma sanci dostat praci.

Takze vsem preju hodne stesti a at se na nas stesti usmeje co nejdrive.  Valím oči! Super!

Zaznamenáno
Aria86



Karma: 3
Příspěvků: 202


« Odpověď #7 : Březen 22, 2010, 03:26:56 pm »

posilas zivotopisy postou? pres e-mail to vetsinou ani nectou, svycari si potrpi hezky na bewerbung na papire a pekne dopodrobna vypracovany... jinak, nezamestnanost sice mirne klesla, ale pro nas z EG8 to vpodstate nic nemeni, pokud nemas povoleni...ja se chystam menit praci, mam ale jen povoleni "L" a uz se hrozim, esi sezenu neco jineho...
Zaznamenáno
Harwest



Karma: 2
Příspěvků: 20



« Odpověď #8 : Březen 23, 2010, 10:57:00 am »

Aria,
dik za info. Rozhodne dekuji za info, ale mohla by jsi to rozepsat?

V nasi technologicke dobe si nedovedu predstavit realne posilat zivotopis postou. Za prve tim, ze jestli jsi v zahranici tak ztracis minimalne 2 dny (v pripade express doruceni) a rozhodne i financne narocne (v pripade, ze najdes zhruba 5 volnych mist denne).

Za druhe, vetsina (neznam procento) volnych mist je nabizena pres: pracovni urad a pracovni agentury. Po tolika letech v Irsku jsem nikdy nevidel nekoho posilat svuj zivotopis postou, protoze vsichni vime, ze panove a damy, kteri sedi v te agenture nemaji toliko casu otevirat papirovou postu. Dovedu si predstavit ze Svycarska spolecnost a kultura je jina, ale z mych zkusenosti vim, ze v techto agenturach sedi od mistnich, francouzu az po pakistance. V dnesni elektronicke dobe, kdy na urcitou pozici se hlasi stovky lidi pres email, je pravdou, ze vas email bude smazan nebo presunut do 'archivnich' slozek pokud necim nezaujme.

Clovek se musi umet prodat. At jiz je to emailem nebo svymi zkusenostmi nebo motivacnim dopisem, ale dovedu si predstavit, ze lide kteri pracuji pro agentury maji prikazano delat vse jednoduse. Tudiz pokud vidi, ze se hlasis na pozici ZEDNIKA a vyucen a praxi mas REZNIKA, tak je logicke ze te smaze ci pouzije svoji predlohu, ze dekuje ale nejsi vyhovujici kandidat, ale vase CV (zivotopis), bude uchovan v databazi pro pristi pouziti. Paklize hledaji mistniho a ty jsi z EU, tak te taky odsunou.
Zaznamenáno
Harwest



Karma: 2
Příspěvků: 20



« Odpověď #9 : Březen 23, 2010, 11:07:49 am »

Jinac co se tyze tve reakce na snizovani nezamestnanosti v zemi. Rad bych si dovolil s tebou nesouhlasit.

Jestlize se snizuje nezamestnanost, tudiz to znamena, ze vice Svycaru ma praci. Tudiz ekonomika se zlepsuje a tim padem je vice volnych mist pro EU17 a EC i EU8. Samozrejme, ze stale budes potrebovat povoleni, ale tve sance se zvysuji, protoze zamestnavatele (agentury) nebudou mit velky zajem z mistnich a tim padem se zvysuji tve sance. Vsechny kriteria se budou splnovat: zaden volny svycar, EU17 ci EC po dobu dvou mesicu.

Takze drzme pesti, ze tato umele vyvolana ekonomicka krize, je jiz davno za nami a dostaneme vsichni praci co nejdrive.  Valím oči! Super!
Zaznamenáno
Aria86



Karma: 3
Příspěvků: 202


« Odpověď #10 : Březen 23, 2010, 07:45:08 pm »

mno, ja nevim, mam v okoli docela dost lidi, co hledali/ji praci at svycari nebo cizinci a vsichni posilaji zivotopisy radeji hezky postou, barevne, s fotkou, dopodrobna vypracovane a i kurzy jak psat spravny zivotopis sem zazila... nebudu se s tebou prit a presvedcovat te o necem, ale holt, v mem okoli kazdy rika radeji hezky na papire a postou, nez pres internet (pokud to neni primo vyzadovane)!
a s tou praci, je hezke ze si optimista, ale vazne to tak ruzove neni, jen si poslechni svycarske radio nebo mrkni na telku...ale tvuj nazoe, preji hodne stesticka pri hledani...
Zaznamenáno
Harwest



Karma: 2
Příspěvků: 20



« Odpověď #11 : Březen 24, 2010, 03:40:44 pm »

Ahoj Aria,

ja se nikdy hadat nechtel. Jen jsem od tebe zadal vice informaci a k tomu jsem napsal par mych uvah.

Nezahalel jsem a hledal jsem par informaci a tohle je info co jsem nasel:
- opravdu je beznou praxi ve svycarsku, ze se posila zivotopis postou
- opravdu si svycarsti zamestanavatele a agentury potrpi na pekne vypracovanem zivotopisu a kopiemi diplomu, referenci, kvalifikace a certifikatu (prilozena fotografie velkou vyhodou) a motivacni dopis, ktery by mel byt velmi profesionalne vypracovan
- samozrejme ze pokud to budete mit roztridene ve slozkach a na velmi kvalitnim papiru, mate jeste vetsi sanci (da se vyzadat o navraceni celeho zivotopisu pri neuspesne kandidature

Stale si stojim, za tim ze tahle byrokracie je celkem zbytecna, ale na druhou stranu ty jakozto uchazec ukazujes, ze oprpavdu o to misto stojis. Na uplne jine stranu, ale vemte si to tak, ze kdyz posilas zivotopis do firmy XY, tak to preci neni ta tva vysnena firma, kde chces cely zivot pracovat. Je to jen prace, k tomu aby clovek si mohl uzit zivota a ne v te praci travit 16 hodin denne.
Zaznamenáno
Aria86



Karma: 3
Příspěvků: 202


« Odpověď #12 : Březen 25, 2010, 04:29:15 pm »

 Úsměv mno, ty slusny firmy ten zivotopis poslou zpet jako samozrejmost...  Úsměv
Zaznamenáno
Vaud



Karma: 4
Příspěvků: 48



WWW
« Odpověď #13 : Březen 27, 2010, 01:52:57 pm »

Fotka tady ve Švajcu většinou jo - ale v některých firmách je to důvod k okamžitému vyřazení životopisu z databáze (setkal jsem se s tím u britských firem z rasových a sexistických důvodů) - já bych s fotkou počkal, až si o ní řeknou. Taky si zakládají na referencích, který jsou psaný trochu jinou formou, než jsem od jinud zvyklý (já jsem tu jejich odmítl a domluvil se na jiné formě se svým bývalým šéfem).  Překvapilo mě taky, že můj šéf chce, abych napsal referenci já jemu :-). Obecně mají Švýcaři racionální obavu, aby si sem nezaseli příživníky, ale pracovité a prizpůsobivé brzy integrují mezi sebe. Švýcaři jsou pro mě největší příjemné překvapení z celého Švýcarska. Takže hodně štěstí! 
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | Switzerland.cz © 2024


Zahnarzt München |