Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Irsko | Kanada | Lucembursko | Německo | Nizozemsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Španělsko | Švédsko | USA
Basel - Basilej | Bern | Geneve- Ženeva | Lausanne | St.Gallen | Zürich - Curych
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: 1 [2]   Dolů
 
Autor Téma: Švýcarsko - práce a život informatika - rady do začátku  (Přečteno 104612 krát)
Filip87



Karma: 0
Příspěvků: 9


« Odpověď #15 : Červen 13, 2012, 01:08:32 pm »

Díky moc Marku za rady. Ani nevíš, jak moc dokáže potěšit taková motivační zpráva, jakou jsi napsal  Mrknutí Na základě odpovědí vás všech jsem si posunul svá očekávání k reálnější hranici. Díky moc!

Teď řeším další věc. Myslíte, že jako absolvent po škole je lepší jet rovnou do zahraničí a začínat praxi tam, a nebo se nejdřív zaměřit na 1 - 2 roční praxi v Praze a následně vycestovat? Osobně shledávám první variantu složitější, ale možná lepší z hlediska "až se to povede, bude situace lepší". Názory?
Zaznamenáno
vasek608



Karma: 2
Příspěvků: 40


LostInSwitz, aneb Ozvete se, zvu vas na sklenku:-)


« Odpověď #16 : Červen 13, 2012, 03:13:39 pm »

Michal mel dost spravnej podnet - zeptej se u headhunterů. Nic tim nezkazis, naopak muzes dost ziskat (=dobrej flek).
IT je na tom z hlediska uplatneni o dost lepe nez ostatni obory, pokud mas kvalifikaci/praxi a tvuj obor je žádanej (na rovinu - IT je oblast strašně široká, lidi z některých její části naberou všude, nekteri to maj o dost horsi).. Ano, i web designer patri mezi IT, ale jeho pozice o mnoho tezsi (co se tyce uplatneni) nez db specialista atd..

Pokud jsi dobrej a uplatnitelnej, tak te headhunter dokaze nekam upichnout - preci jenom on z tebe shrabne mastnou provizi takze se bude snazit. A pokud uplatnitelnej nejsi (z ruznych duvodu - osobnich, profesnich, situace na trhu v tvem oboru), tak z toho nic nekapne.
Ale ty sam nic moc neztratis - cas s headhunterem jako ztraceny nepovazuju, protoze urcite nebudes sedet na zadku a cekat na jeho vysledky, ale aktivne zkusit pohledat i sam mezitim....

Tzn take doporucuju urco zkus headhuntery - vidim tam samá potencialni pozitiva a žádna negativa:-)

Kde je najit? pres google to pujde urcite, obcas za mnou chodi sami pres Xing takze mozna tam...
Ja si na ne kontakty nebral/neukladal, do swiss jsem prisel jinou cestou (vnitropodnikovy prestup), takze konkretneji poradit nemuzu..

Co pamatuju tak docela dost IT inzeratu viselo na www.jobs.ch

Cus a hodne stesti
V.
« Poslední změna: Červen 13, 2012, 03:15:18 pm od vasek608 » Zaznamenáno
Filip87



Karma: 0
Příspěvků: 9


« Odpověď #17 : Červen 13, 2012, 04:19:34 pm »

Mockrát díky Vašku za vyčerpávající odpověď.

Je pravda, že nad tím, co jste tu dřívě všichni zmiňovali, a ty jsi to teď znovu potvrdil - headhunters, jsem dříve neuvažoval. Určitě to zní zajímavě a jak říkáš, není co ztratit.

Zkusím teď využít ten poslední rok studia na VŠ, abych se sám zaměřil na oblasti IT, které jsou vyhledávané z hlediska pracovních nabídek. Samozřejmě k tomu ještě budu pilovat jazyk. 

Trošku jsem měl zezačátku strach, že ve Švýcarsku bude informatika spojená pouze s bankovnictvím Úsměv. Asi to je jistě jedna z hlavních specializací, ale věřím, že se najde i dostatek jiných druhů.
Zaznamenáno
blueypno



Karma: 0
Příspěvků: 16



« Odpověď #18 : Červenec 01, 2012, 11:31:31 am »

ahoj Filipe
ten Lohnrechner hned rychle zapomen. Podle toho bych mela vydelavat dvojnasobek - coz v praxi je opravdu nerealne .... je to zprumerovane a neodpovida to skutecnosti. Znam nekolik Cechu, co sem prisli jako praktikanti - sice vystudovani, ale nasli si pro zacatek praktikantske misto. Sance je vetsi, ze te nekdo vezme, ponevadz pracujes za praktikantsky plat, ktery neni zavratny. Rozkoukas se a pak uvidis - potom mas vetsi sanci si paralelne neco hledat uz odtud. Na druhou stranu je docela nedostatek IT (jak psal Michal nebo Vasek je to docela siroky pojem). Dalsi moznost je pres headhuntery specializovane na IT oder vermittlungsbüro allgemein.
Zaznamenáno
Rehy1986



Karma: 0
Příspěvků: 2


« Odpověď #19 : Červenec 17, 2012, 07:00:43 pm »

Zdrvíčko lidi Úsměv
chtěl bych se zeptat zda nevíte o nějáky práci pro chlapa(26let).
Bohužel NJ neumím skoro vůbec a Aj jen základ... Jsem vyučen zámečník svářeč.Praxi mám cca 4roky.Čtení výkresu Nou Problém Úsměv Klidně ale budu dělat cokoliv i mimo obor. :)Jsem ještě v ČR ale čím dřív uteču tím líp Úsměv
Děkuji všem za infa.
Zaznamenáno
root.



Karma: 0
Příspěvků: 6


« Odpověď #20 : Červenec 21, 2012, 07:57:06 pm »

Filipe, hovoříš i diplomech, titulech a školách.
Až budeš hovořit o svých absolvovaných projektech a to plynule anglicky, nebo německy zkus to ... Do té doby chladnou hlavu a dřít, dřít a dřít. Na školy se tu nikdo neptá, tím méně na nějaké noname.
Zaznamenáno
Lukas 001



Karma: 0
Příspěvků: 8


« Odpověď #21 : Říjen 14, 2012, 01:50:45 pm »

Ahoj Filipe,
kdyz jsem si precetl Tvuj prispevek, hned jsem si vzpomel sam na sebe...mel jsem to taky tak podobne (pred rokem a pul), akorat teda jsem v branzi chemie (PhD, praxe nic moc). Vypsal jsem par postrehu, treba to shlidnes jako zajimavy (ale ber to  s rezervou, ja nevim jak to presne v IT je):
-prvne kanton graubuenden-je to tam moc hezky, to jo ale vzdy mas vetsi sanci najit praci ve vetsim meste (vic firem, jsou tam torchu vic zvykli na cizince-Basel je v tomto ohledu nejlepsi), do Graubundenu muzes pak jezdit na lyze:-). Sice ted mi nekdo rikal, ze do male diry se nikomu nechce tak je tom snazsi.. ale nevim nevim
-pokud tam mas nejaky teda predky, rodinu nebo co ja vim co zkontaktuj je, poptej se, treba znaji nekoho, kdyz ne, treba ti aspon poradi
-pis, hledej, kontaktuj: a to vsechny-firmy, headhuntery nebo i zkus nejaky staze (ale samoze by prace byla lepsi)
-udelej stranku na linkedin nebo ten xing nebo tam nekde
-mej nekoho, kdo da reference, nejlepe nemecky mluvici...co treba ti lidi z munsteru? U me to bylo tak, ze ta firma si me dukladne proklepla...nekontaktovali nikoho, kdo byl uveden v referenci, ale delali to clekem fikane pres sesterskou firmu v cechach se kterou jsem tak nejak spolupracoval (samoze sem to vubec netusil..az pak)
-ten plat je ozehave tema, co vypda jako bomba pro cecha je pro zivot tady standard, ale osobne bych nastoupil i za nizsi plat (ale tak abys z toho mohl (pre)zit pocitej min 4000 cisteho), pak po nejake dobe budes treba dobry a takovych lidi si vice vazi a pak i vycitis, ze je dobre pozadat o zvyseni.. ale az po nejake dobe, nebo praci zkusiz zmenit
-co se tyce nedostatku praxe-to je tezky i pro svycara samotnyho, najit kvalifikovany job bez praxe. Ja osobne bych zacal hledat i v CR a prubezne bych hledal i tady, nezoufej treba to nepujde tak rychle jak bys chtel, ale kdyz opravdu clovek chce, nakonec se to podari (ja vim je totalni schit stale jen cist Absagebrief: Es tut uns sehr leid....:-( schrecklich
-a pak, co clovek z Ceska moc nevidi (pozna to az v te zemi opravdu funguje), to jsou socialni vazby tady ve svycarsku... mel jsem v tom trochu stesti, pac kolegove jsou celkem mladi, tak obcas delame i neco mimopracovne..ale to neni uplne tak pravidlem vsude...ale zase musim rict, ze i kdyz cely ten muj odchod sem mi vzal to jsem mel v Praze (zazemi domova, vztah, takovou nejakou jistotu vlastni domoviny...) nelituju toho, strasne me to posililo i kdyz to nebylo a koneckoncu ani neni porad jen happy.
Preji ti hodne uspechu a hlavne nepolevit!

Zaznamenáno
Stran: 1 [2]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | Switzerland.cz © 2024


Zahnarzt München |