Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Irsko | Kanada | Lucembursko | Německo | Nizozemsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Španělsko | Švédsko | USA
Basel - Basilej | Bern | Geneve- Ženeva | Lausanne | St.Gallen | Zürich - Curych
Vítejte :) | Uživatel: Heslo: Pamatovat: | Zaregistrovat! | Heslo? | cz sk de en
 
Stran: 1 [2]   Dolů
 
Autor Téma: Plat ve Švýcarsku jako au pair  (Přečteno 132306 krát)
Aria86



Karma: 3
Příspěvků: 202


« Odpověď #15 : Září 21, 2011, 07:05:43 am »

precti si jine prispevky, kde se uvadi, ze zivot je tu "super", ale rodinu tu z normalniho platu na pozici, kterou dela vetsina lidi ze zahranici poradne neuzivis. viz. hanyzek (omlouvam se za pripadne zkomolene jmeno).
a jak rika stouracek, firmy propousti, i kvuli silnemu franku nebo za stejny plat musis delat vic hodin tydne, kdyz si chces praci udrzet a bude hur, je tu cimdal vic lidi a prace moc nepribyva...ja si nadala stojim za zkreslenou predstavou mnoha lidi od nas, mysli si, ze ve svycarsku prsi franky z nebe, ale clovek tu za to co dostane musi mnohem vic makat.
Zaznamenáno
katerina s
Host
« Odpověď #16 : Září 21, 2011, 12:49:13 pm »

Peto neuraz se, nemyslim to zle, ale musela jsem se smat, kdyz jsi psala, ze se povida, kolik si tady lidi vydelaji........me se hned vybavilo "auto z tuzexu, penez jako slupek......." Úsměv
Mas pravdu v tom, ze zivotni uroven je tu mnohem lepsi nez v Praze, ale nesmis prevadet franky na koruny. 4tis franku je dejme tomu kolem 80tis. Kc, to se zda jako zavratna castka. Musis ale brat v uvahu to, ze ve Svycarsku to utratis ani nemrknes. Pro predstavu ti popisu moji situaci.
S mym manzelem (cechem)jsme tu zatim 2,5 roku, oba vysokoskolaci s plynnou Aj a manzel i plynnou Nj. Odesli jsme sem proto, ze manzel pracuje na manazerske pozici v jedne bance a vyhral tady vyberove rizeni. Ja jsem si ale praci musela hledat, a teprve pred mesicem jsem konecne nasla alespon trochu kvalifikovane zamestnani. Do te doby jsem hlidala deti, abych aspon neco vydelala. Kdyby tu manzel nemel misto a nezivil me, tak bych z platu chuvy nevyzila. Muzu to tedy posoudit z obou stran, a vzdycky me pobavi, kdyz slysim o tom, ze se nekdo rozhodne odjet do Svycarska vydelat snadno penize. Mozne to je, ale pokud mas dopredu zajistenou praci na dobre pozici. A to je dle me mozne i v Praze. Svycarsko nerovna se zlaty dul.
Pro predstavu nase mesicni vydaje (podotykam, ze je jedno, kolik si mesicne vydelas, tyto vydaje budou vzdycky podobne at mas plat jakykoliv):
Najem bytu 3kk s garazi (mimo zurich) 2300chf
Zdravotni pojisteni za dva lidi 550chf
Leasing auta 500chf
Nakup potravin 800chf
Telefony 100chf
Ostatni bezne vydaje (kino,restaurace posilovna, tramvajenky, ucty za lekare,etc.) 500chf
Cestovani 500-1000chf

Ty vydaje nejsou zdaleka vsechny, napsala jsem jen ty nejzakladnejsi, abys mela predstavu, kolik tu stoji samostatny bezny provoz.
Priznavam, ze zijeme jak chceme, nejime jen suche rohliky a neobjizdime slevove akce Úsměv chceme si jeste neco uzit, nez budeme mitt deti.
Jezdime do CR celkem casto, vikendy travime na vyletech po svycarsku, chodime na kurzy nemciny, v zime lyzujeme, obleceni a boty kupujeme pravidelne:) nedokazu si predstavit, ze bysme uz meli deti a sypali penize jeste do nich.  

Preji hodne stesti s hledanim prace, a at se ti tady libi.

K.
« Poslední změna: Listopad 27, 2013, 09:32:24 am od David » Zaznamenáno
petula.b



Karma: 0
Příspěvků: 15



« Odpověď #17 : Září 21, 2011, 02:06:46 pm »

Děkuji Kačko za informace Úsměv mě to ale stejně neodradí  Mrknutí Tady v Praze na pozici asistentky (mám asi 5 let praxe) mi řekli, že plat nepřesáhne 20tis hrubého! Když jsem si zjišťovala informace ohledně au pair, že rodina platí zdrav.pojištění, kurzy němčiny, jídlo, májí ubytování, některé rodiny i cestovní výdaje hradí a dostanou v čistém kolem 800CHF, tak na tom pořád budu lépe ve Švýcarsku. Aspoň ze začátku, abych se naučila německy a pak si mohu najít něco jiného. Aspoň to zkusím. Mám bývalého spolužáka v Kanadě, je tam chvíli a moc mu taky nezbyde, když vše poplatí, ale líbí se mu tam a časem si najde něco lepšího....začátky jsou vždycky těžké. A rodinu ještě nemám, ani v brzké budoucnosti ji v plánu nemám.

Takže se Vám tam líbí a už tam budete chtít asi zůstat, ne? Úsměv

Jo a prosím tě, to jídlo,...to uvádíš vše za oba nebo za jednoho?


Měj se pěkně a ještě jednou děkuji

Péťa
Zaznamenáno
Harratko



Karma: 4
Příspěvků: 65



WWW
« Odpověď #18 : Září 22, 2011, 08:20:18 am »

peto, pokud pocitas s tim,ze na zacatku budes zit dlouho z ruky do huby, nesmrdi ti "primitivnejsi"prace, tak pak asi jo:) ja s vs, plynnulou aj i nj pracuju jakoservirka a pak v alterszentru pro duchodce..holt cizinec s jinym vzdelanim moc sanci nema. a to mam x le tpraxi jako asistentka,kancl, prodej v obchode, zakaznicky servis atd... nemas jejich papirtak zivotopis bez znamosti smetou rovnou ze stolu.

mam vlastni bytecek a ziju sama, mam to fakt z ruky do huby,ale da se to. problem je,kdyz onemocnis nebo nabouras auto (oboje s emi ted stalo) kvuli kauci za byt jsme s evydala z rezerv, ted jsme zas sul nul a bez rezervy se holt doktori a auto blbe splaci.

ale ja osobne svajc miluju,citim se doma tady a ne v CR a jsme odhodlana za kazdou cenu zustat. protoze, ruku na srdce, zlatej dul to nni a bude tpo horsi,ale porad - tady s minimalnim platem utahbnes malicky byt samostatne a jeste nemusis mit vycitky,kdyz vecer vyrazis s prateli na sklenicku.

aupairky to tu maji uplne v poho - rodina ti zajisti absolutne vsehcvno, 6h denne prace, vetsinou mask dispozici i jejich auto, zaplati ti i jizdenky na vlak,tak jezdis po ch zadarmo (to je individualni,ale kamoska to tak ma) a kapesne 800chf ti proste zustane a muzes si s tim delat co chces a neplatis z toho nic:)

Zaznamenáno
katerina s
Host
« Odpověď #19 : Září 22, 2011, 08:46:03 am »

No, tak to mas Peto jako asistentka porad o hodne vetsi plat nez moje mamka, ucitelka na stredni skole  s 20 lety praxe Úsměv
Cilem nebylo odradit te, jenom ukazat realitu.....nam se tady moc libi, ale natrvalo tu zustat nechceme. Zestarnout v zemi, kde budes pro mistni porad cizincem, neni podle naseho gusta. Je sice pravda, ze vzdycky kdyz projizdime Prahou a vidime ten bordel, tak si rikame, jak se tady mame dobre, ale rodina a stari pratele nas vzdycky budou tahnout zpet.
Tak drzim pesti a kdyby ses usidlila pobliz Zurichu, tak dej vedet Mrknutí

K.

P.S. to jidlo bylo za bezne nakupy pro dva lidi.
« Poslední změna: Listopad 27, 2013, 09:32:04 am od David » Zaznamenáno
Aria86



Karma: 3
Příspěvků: 202


« Odpověď #20 : Září 22, 2011, 09:31:39 am »

no vidite holky, zit se tu da i zivotni standard je vyssi nez u nas, ale na druhou stranu ma vetsina lidi opravdu zkreslene predstavy o zivote tu...my bydlime v aargau, manza se tu narodil, ma tu rodinu, pratele a vsechno a opustit to tu nemini i kdyz do prace dojizdi temer hodinu autem...jeho snem je si poridit vlastni dum, jelikoz vyrustal v byte, byt u nej neprichazi v uvahu a i zde v aargau si poridit dum je pomalu nad lidske sily, je tu takovy cenovy boom, ze za par let, pokud se neco nezmeni, si dum budou moci dovolit pouze ti lide na manazerskych pozicich ve velkych firmach.
kazdy stat ma proste sva pozitiva a negativa, co ja bych dala za to videt moji rodinu a pratele casteji nez dvakrat do roka, ale clovek holt nemuze mit vsechno.
a jako au-pair, existuji rodiny, kde si holka vydela i 1500 chf cisteho mesicne, ale jsout to vetsinou rodiny, kde nejsi oficialne au-pair, si tam jakoby na navsteve, ale staras se o deti, ulizis, varis apod. to se pak da hezky usetrit...
Zaznamenáno
Harratko



Karma: 4
Příspěvků: 65



WWW
« Odpověď #21 : Září 22, 2011, 02:26:24 pm »

ja zas doufam,ze budu moct zustat naporad a nemuset se vracet do CR:) ale kazdy to ma nastaveny jinak:) kazdopadne pro cizince sehnat opravdu slusnou praci, je vetsinou bez kontaktu a znamosti nemozny.. nebo az po hoooodne dlouhe dobe odrikani.
Zaznamenáno
FordP



Karma: 0
Příspěvků: 12


« Odpověď #22 : Říjen 07, 2011, 03:33:20 pm »

Mlady clovek by mel kazdopadne zkusit jiny, nezli cesky chleba. Aspon treba na rok, at se trochu otuka a ziska trochu jiny pohled na vec. Urcite to zkus a drzim palce  Úsměv
Zaznamenáno
NelaH



Karma: 0
Příspěvků: 1


« Odpověď #23 : Leden 19, 2012, 02:01:58 am »

Dobrý den, od února jedu do Lausanne jako aupair ke třem dětem.Rodina mi nabízí 1000 CHF + jazykovou školu a právě jsem nepochopila jestli náklady za zdravotní za mě ještě zaplatí extra nebo mi to odečtou z výplaty, když tu čtu, že většinou má aupair kolem 700-800 CHF Máte někdo nějaké zkušenosti? Děkuji
Zaznamenáno
Lobne
Host
« Odpověď #24 : Leden 19, 2012, 02:32:13 pm »

Au-pair si vydělá cca 800CHF, což je ze zákona. Neboť au-pair se nebere jako Kinderbetreur, ale praktikant. Ještě jsem se nesetkala s někým, kdo by si vydělal za tuto práci 4000CHF, to je hloupost.
Leihoma, Kinderbetreuer si vydělá kolem 8 až 20CHF na hodinu. Za 20CF už musím mít nějaké zkušenosti a znalosti a kurz. Bez doporučení je to také někdy těžké.
Zaznamenáno
Stran: 1 [2]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Impressum (Pravidla stránky) | Kontakt | Switzerland.cz © 2024


Zahnarzt München |